Špenátová polévka se žampiony II.

55
- reklama -

Suroviny

2 PL másla
hladká mouka
1,5 l vývaru – vody
2-3 stroužky česneku – plátky
2 hrsti posekaného čerstvého listového špenátu
200 ml šlehačky
6 ks velkých žampionů – plátky
sůl
bílý pepř
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Na masle osmažíme múku, prihodíme plátky cesnaku, necháme prevoňať, zalejeme vývarom – vodou, rozšľaháme, uvedieme do varu, vhodíme posekaný špenát, prevaríme.


    Zobrazit celý recept

  2. Ochutíme štipkou muškátového kvetu a bieleho korenia, osolíme, príp. aj vegetu pridáme.

  3. Do hotového vlejeme smotanu.

  4. Na oleji opekáme plátky šampiňónov, ktoré pred servírovaním vložíme do polievky.

  5. Podávam obyčajne s topinkami, prípadne s osmaženými kockami rohlíku.

Poznámka od kuchařky

Šľahačku pri varení používam výnimočne, dnes je ten deň…(nie že by mi nechutila…)