- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 mražený špenát (máme-li čerstvý tím lépe)
- 1 cibule
- 1 lžička hladké mouky
- 1 vejce
- smetana 13%
- 1-2 dcl mléka
- 0,5 – 1 bujón (třeba slepičí či zeleninový)
- sůl
- pepř mletý
- nové koření
- pepř celý
- bobkový list
- 5 stroužků česneku
- může být i polévková zelenina (směs mochovanka)
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme, osmažíme do zlatova na másle, přidáme mouku, celý mražený špenát, zalijeme vodou (cca 4-5 dcl). Necháme rozpusit, přidáme 4 kuličky pepře a nového koření, 2-3 bobkové listy, bujón (podle chuti), prolisovaný česněk a vaříme. Po 20-ti minutách koření vytáhneme, dochutíme solí, pepřem, přilijeme smetanu dle potřeby, popř. zředíme mlékem, pokud chceme přidáme zeleninu (doporučuji tu drobnou Mochovanku, opravdu se to do této polévky víc hodí), přidáme vajíčko, ještě chvíli povaříme a hotovo. Podáváme např. s osmaženými houstičkami.
Kuchařka: hadikuze