Špenátová polévka s dýní hokkaidó

53
- reklama -

Suroviny

3 cibule
olej
800 g špenátového protlaku
3 hrsti dýně hokkaidó (nakrájené na kostičky)
1,5 litru vody
2 kostky zeleninového bujonu (nebo místo vody zeleninový vývar)
1 lžička muškátového oříšku
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1-2 lžíce mouky na zahuštění
rostlinná smetana na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme špenát (dávám rovnou zmražený) a kostičky dýně a zalijeme vroucí vodou.

  3. Ochutíme bujonem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání asi 5 minut povaříme.

  4. Mouku rozmícháme v trošce studené vody, přilijeme k polévce a povaříme dalších 5 minut.

  5. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a případně pepřem.
    Podáváme ozdobené rostlinnou smetanou.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.