
- reklama -
Suroviny
1 porce
- velká hrst špenátových listů
- 1 KL ghí
- 1/2 cm pórku
- 3-4 malé brambory
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme nadrobno, brambory okrájíme a nastrouháme najemno.
-
V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přidáme špenátové listy, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme nastrouhané brambory, osolíme a dusíme cca 10 – 15 minut.
-
Rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
-
Podáváme samostatně, s bagetkou, s krutonky…
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Množství surovin je jen orientační, brambory polévku zahustí, vody se dá přidat – podle toho, jak chceme mít polévku hustou.
Pokud dítě snese česnek, dá se polévka ochutit i trochou prolisovaného česneku.
Velmi chutná a rychlá polévka.
Kuchařka: Johanka128