
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřového masa,
- 4 plátky eidamu,
- 4 plátky šunky nebo slaniny,
- špenátové listy (čerstvé nebo mražené),
- grilovací koření,
- olej na smažení,
- špejle.
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme a okořeníme. Necháme odležet.
-
Každý plátek poklademe plátkem sýra, plátkem šunky. Doprostřed plátku naklademe i listy špenátu.
-
Plátek zarolujeme do závitku a krájíme asi 1 cm široká kolečka. Špenát uprostřed kolečka by měl tvořit dojem očka.
-
Jednotlivá očka napichujeme na špejli. Na jednu špejli jsem napichovala 4-5 oček (viz foto).
-
Poté usmažíme špízy na oleji. Hotové očka se podávají s bramborami nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
inspirováno pořadem Prostřeno!
Kuchařka: misafikarova