
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 KL ghí
- cca 1 cm pórku
- 1 malý stroužek česneku
- hrst špenátu
- špetka soli
- 1 PL suchého kuskusu
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou.
-
Kuskus zalijeme dvojnásobkem množstvím horké vody a necháme nabobtnat.
-
V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírnějším plameni lehce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a cca půl minuty promícháváme. Přidáme špenátové listy, osolíme, podlijeme trochou vody a za občasného míchání necháme několik minut dusit.
-
Rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence a podáváme s kuskusem.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Výborné, lehké, rychlé a jednoduché jídlo, které si rádi dají i dospělí.
Kuskus můžeme lehce osolit, ale je třeba dát pozor na to, aby jídlo celkově nebylo přesolené.
Kuchařka: Johanka128