- reklama -
Suroviny
4 porce
- 40 dkg čerstvého nasekaného
- nebo mraženého špenátu
- 40 dkg mletého vepřového masa
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a postupně přidáváme mleté maso tak, aby neudělalo větší hrudky. Maso osolíme, opepříme, do mírně osmahlého masa přidáme špenát a necháme 5 minut dusit. Nakonec vmícháme vejce, rozetřený česnek a podle chuti případně ještě dosolíme.
-
Jako přílohu podáváme brambory nebo bramborové knedlíky.
-
Shirley Temple podávala špenát s opečenou vekou potřenou česnekovým máslem.
Poznámka od kuchařky
V době kdy byla Shirley Black Temple velvyslankyní v ČR, byla pozvaná do pořadu pro ženy a tam prozradila svůj oblíbený recept na rychlou večeři.
Herec Václav Vydra používá místo mletého vepřového masa uzeného lososa.
Kuchařka: BrectanIvy