
- reklama -
Suroviny
4 porce
- asi 8 kusu včerejších rohlíků
- 1 baleni tofu (bile, uzene…zalezi na chuti)
- 1 – 2 lžice oleje
- 1 cibule
- 4 vejce
- 200 ml mleka
- 6 lžic hrubé mouky
- 1 lžice rozpuštěného másla
- zelená petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rohliky a tofu nakrajime na kosticky.
-
Na lzici oleje opeceme nadrobno pokrajenou cibuli, nechame zesklovatet a pridame kosticky tofu. Pridame k rohlikum a promichame.
-
Vejce rozslehame v mlece a nalijeme na rohliky.
-
Pridame mouku, maslo, posekanou zelenou petrzelku, osolime, opeprime a dobre promichame. Nechame pul hodiny odpocinout.
-
Pak z hmoty vytvarujeme zhruba osm kulatych knedliku – jde to dobre mokryma rukama – a ty uvarime v osolene vode. Vari se 15 – 20 minut.
Podavame s dusenym spenatem, se zelim a osmazenou cibulkou.
Kuchařka: Lucasinka