Suroviny
- 4 rohlíky (stačí na 15 knedlíků větších jak ping pongové míčky)
- 1 hrst petrželky
- 2 vejce
- 1 menší cibule
- 250 g uzeného špeku
- 1 menší kapie (nemusí být)
- máslo tak na 3 prsty
- mléko dle potřeby
- mouka polohrubá dle potřeby
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Dva rohlíky nakrájíme na kostečky a dáme do vyhřáté trouby, aby ztvrdly, zbylé dva rohlíky pokrájíme na kolečka, kapii, cibuli a slaninu na kostečky, bílky ušleháme a petrželku nasekáme.
-
Rohlíky pokrájené na kolečka zalijeme mlékem tak, aby se pěkně rozmočily a nasákly. Přidáme rozpuštěné máslo, sůl, pepř, nasekanou petrželku a žloutky.
Promícháme a postupně začneme přidávat mouku tak, aby to mělo konsistenci jak na halušky (ne tuhé a ani moc tekuté). -
Na trošce oleje osmažíme na jemno pokrájenou cibulku, přidáme uzenou slaninu, opepříme, opatrně osolíme (slanina je už slaná ), přidáme usušené rohlíky z trouby a krátce restujeme. Nakonec vmícháme kostečky kapie, promícháme a necháme vystydnout.
-
Vystydlou směs dáme do těsta, promícháme a opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
Mokrýma rukama tvoříme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě tak 10-12 minut.