
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g špekáčků (ten velký má 200 g, menší polovic)
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 paprika (zelená, sladká, která je občas dožluta)
- 400 ml černého piva
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a ještě orestujeme.
-
Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme udělali mělké zářezy z obou stran. Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a necháme probublávat, aby se tekutina redukovala, asi 35 až 45 minut
-
Cibuli s paprikou vyndáme z pánve a špekáčky opečeme z obou stran.
-
Podáváme s kečupem a hořčicí, jako přílohu můžete zvolit vícezrnnou bagetku, dalamánek nebo chleba.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/spekacky-na-cernem-p…
Kuchař: mojetara