
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 6 špekáčků
- 2 cibule
- 10 dkg eidamu
- kečup
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky podélně rozřízneme a obě strany nakrájíme jako opékání, tzv. „na ježečka“. Dáme na suchou teflonovou pánev a opékáme střídavě z obou stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme najemno.
-
Když jsou buřtíky opečené, vyndáme je a do vypečeného oleje dáme na ½ minuty nakrájenou cibuli. Podáváme na zahřátých talířích, půlky špekáčků posypeme cibulí, strouhaných sýrem a přelijeme kečupem a výpekem. Podáváme s pečivem a pivem.
Poznámka od kuchařky
název odpovídá tomu, že náš syn by mohl být živ pouze o kečupu a salámech. Pokud si vaří on sám, dopadá to nějak takhle
Kuchařka: Kroupovka