Špekáčky ala puberta

63
- reklama -

Suroviny
3 porce

6 špekáčků
2 cibule
10 dkg eidamu
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky podélně rozřízneme a obě strany nakrájíme jako opékání, tzv. „na ježečka“. Dáme na suchou teflonovou pánev a opékáme střídavě z obou stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme najemno.

  2. Když jsou buřtíky opečené, vyndáme je a do vypečeného oleje dáme na ½ minuty nakrájenou cibuli. Podáváme na zahřátých talířích, půlky špekáčků posypeme cibulí, strouhaných sýrem a přelijeme kečupem a výpekem. Podáváme s pečivem a pivem.

Poznámka od kuchařky

název odpovídá tomu, že náš syn by mohl být živ pouze o kečupu a salámech. Pokud si vaří on sám, dopadá to nějak takhle