Špekáčky a brambory grilované v marinádě se zázvorovým pivem

57
- reklama -

Suroviny

4- 5 větších brambor
4 – 6 špekáčků
Na směs :
1,5 PL worcesteru
1 PL tmavé sojové omáčky
1 malý pórek
1 velká cibule
100 ml oleje
200 ml zázvorového piva

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nařízneme z obou stran na „ježečka“ (na malé kostičky).
    Brambory omyjeme a pokrájíme na širší kolečka (cca 7 mm).


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme všechny suroviny na směs (sojová omáčka, zázvorové pivo, olej, worcester, pokrájený pórek a podle potřeby sůl).

  3. Do velké krabice s víkem vložíme brambory, špekáčky i marinádu. Krabici dobře uzavřeme, několikrát s ní zatřepeme a vše necháme v chladu přes noc.

  4. Druhý den vložíme na plech s pečícím papírem nejdříve naložené plátky brambor, chvíli je grilujeme na programu gril v rozehřáté troubě a pak přidáme grilovat i špekáčky. Vše grilujeme dozlatova a do propečení. Nakonec na plech vložíme ještě kroužky nakrájené cibule a také krátce grilujeme dozlatova. Podáváme s pečivem.