- reklama -
Suroviny
- 800 g brambor
- 4 špekáčky
- sádlo
- uzená paprika
- špetka sypké chilli papričky
- sůl
- pepř
- 6 stroužků česneku
- 1 velká žlutá paprika
- 2 velká rajčata
- voda
- 2 menší cibule
- sušená nebo čerstvá majoránka
- Noky :
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- krupička nebo hrubá mouka
- špetka soli
- špetka kurkumy
Postup přípravy receptu
-
Cibuli necháme zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky. Přisypeme oba druhy sypkých paprik, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou velkou žlutou papriku (zbavenou jádřince) a zalijeme vodou.
-
Dochutíme solí, pepřem a majoránkou a vaříme do změknutí brambor, které necháme trochu rozvařit. Guláš se tak zahustí. Přidáme krátce povařit i pokrájená rajčata.
-
Na noky smícháme vejce, sůl, mouku, mléko a špetku kurkumy. Mouky dáme tolik, aby se noky nerozpadly a nerozvařily. Vyzkoušíme u prvního uvařeného noku a podle toho přidáme mouku. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujeme noky a povaříme je v guláši ještě cca 6 minut. Guláš pak dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem tip v Blesku pro ženy..
Kuchařka: Ivace64