- reklama -
Suroviny
- 4 špekáčky
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 30 dkg čerstvých hub (nebo zmražených)
- 30 dkg brambor
- 1/2 hlávky malého zelí
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 pivo Plzeň
- mletý kmín
- mletý černý pepř
- sůl
- 2 lžíce mleté červené papriky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme oloupané špekáčky nakrájené na kostičky, nakrájené houby, sůl, pepř, papriku, česnek nakrájený najemno, mouku a orestujeme.
-
Pak zalijeme pivem a vodou (množství podle toho, jak chcete mít polévku hustou).
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky.
-
Nakonec dáme zelí nakrájené na proužky. Přiklopíme pokličkou a vaříme.
Podáváme s pečivem.
Kuchařka: lenka-m