
- reklama -
Suroviny
4 porce velké
- Špecle:
- 3 vejce
- 1 dcl mléka
- 450 g hrubé mouky
- sůl
- 3 lžíce naložených hub nebo mražených hub
- 1 sterilované kysané zelí – kyselé bez nálevu
- 20 dkg slaniny
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na špecle vypracujeme tuhé těsto jako na zavářku do polévky a nastrouháme ho nahrubo.
Dáme vařit vodu na špecle. Když bude vřít, osolíme a přidáme špecle. Vaříme do vyplavání na povrch, cca 8-10 minut, poté scedíme a špecle propláchneme. -
Slaninu pokrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme houby – pokud je máte naložené, tak raději propláchnout od soli.
-
Přidáme zelí a podusíme cca 10 minut.
Ještě teplé promícháme se špeclemi. Podáváme.
Poznámka od kuchařky
Ničím nedochucuji, není třeba.
Kuchařka: k.radulka