
- reklama -
Suroviny
- 1 balíček špeclí
- 200 g hnědých žampionů
- 200 g anglické slaniny
- olej na restování
- 1 jarní cibulka i s natí
- sojová omáčka podle chuti
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Žampiony omyjeme, pokrájíme na plátky. Slaninu i cibulku pokrájíme na kostičky.
Špecle uvaříme podle návodu s kapkou olivového oleje. Přecedíme. -
Pokrájené žampiony restujeme na oleji na jedné straně pánve, přidáme pokrájenou cibulku, pokapeme sojovou omáčkou, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na druhé straně pánve osmažíme pokrájenou slaninu.
-
Špecle polijeme opečenou slaninou, houbami a posypeme zelenou natí z jarní cibulky.
Poznámka od kuchařky
Sojovou omáčku můžeme vynechat, okořenit se dá podle každého, kdo co má rád.. 🙂
Kuchařka: Ivace64









