
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 100 g mraženého hrášku
- rajče
- cibule
- čerstvá paprika
- 400 g kuřecí prsíčka
- 200 g klobásy (jakákoliv, já používám moravskou)
- 9 loupaných garnátů
- 250 g rýže
- 1/2 vývaru (slepičí)
- šafrán
- sůl
- pepř
- olivový olej
- pažitka nebo zelená cibulka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme.
-
Vložíme garnáty a osmažíme je „do růžova“ (cca 2-3 minuty) a vyndáme je ke kuřecímu masu. Po té smažíme na jemno nakrájenou cibuli a na kostky rozřezanou papriku (cca 5 minut), přidáme na kostky nakrájené rajče a rozmrzlý hrášek. Směs okořeníme, pepřem, solí, šafránem a smažíme dalších 5 minut.
-
Přidáme rýži, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut (dokud se šťáva nevsákne do rýže).
-
Po zamíchání na rýži vložíme kuřecí maso s garnáty a na jemno nakrájenou klobásku. Zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme dalších 15 minut. Pak pokapeme citrónem, posypeme pažitkou a podáváme 🙂
Kuchařka: Shoska