Špalíčky v pikantní sladké omáčce

70
- reklama -

Suroviny

10 ks kuřecích špalíčků
Marináda :
2 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžíce švestkových povidel
2 lžíce ostré chilli omáčky
2 lžíce rajského protlaku
malá lžička mletého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí špalíčky osolíme, necháme odležet, připravíme si marinádu a špalíčky v marinádě řádně promícháme a necháme odležet alespoň přes noc.

  2. Pekla jsem půl hodiny pod podkličkou, pak asi 20 minut bez pokličky, kdy jsem špalíčky otáčela v zapékací misce a polévala marinádou, aby byly špalíčky s krásně křupovou kůžičkou.

Poznámka od kuchařky

http://www.kedlubna.tym.cz

Pro dospělé a milovníky ostrého jídla, možno přidat i mletou chilli papriku do marinády, má to opravdu příjemně lahodnou sladkou a přitom pikantní chuť.