
- reklama -
Suroviny
    
- 10 ks kuřecích špalíčků
- Marináda :
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce švestkových povidel
- 2 lžíce ostré chilli omáčky
- 2 lžíce rajského protlaku
- malá lžička mletého zázvoru
Postup přípravy receptu
- 
Kuřecí špalíčky osolíme, necháme odležet, připravíme si marinádu a špalíčky v marinádě řádně promícháme a necháme odležet alespoň přes noc. 
- 
Pekla jsem půl hodiny pod podkličkou, pak asi 20 minut bez pokličky, kdy jsem špalíčky otáčela v zapékací misce a polévala marinádou, aby byly špalíčky s krásně křupovou kůžičkou. 
Poznámka od kuchařky
Pro dospělé a milovníky ostrého jídla, možno přidat i mletou chilli papriku do marinády, má to opravdu příjemně lahodnou sladkou a přitom pikantní chuť.
            Kuchař: kedlubna
        
 
            