Špaldový podmáslový chléb

85
- reklama -

Suroviny

500 ml podmáslí
2 lžíce oleje
2,5 lžičky soli
1,25 lžičky cukru
200 g pšeničné celozrnné mouky
250 g špaldové mouky
175 g žitné chlebové mouky
2 lžičky kmínu
1,25 lžičky sušeného droždí
1 lžíce pšeničných otrub
2 lžíce slunečnicových semínek (dýně, sezam)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední. Po zvukovém signálu přidáme semínka.

Poznámka od kuchařky

Pekla jsem v Eta Harmony. Kdo máte malou pekárnu, tak si upravte váhu, aby se vám to vešlo do té vaší.

Chlebík vydrží dlouho vláčný a měkký

Zdroj : Maminčiny recepty