- reklama -
Suroviny
- hrnek – 250 ml
- 1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 105 g změklého másla
- 1 lžička skořice
- Náplň:
- 1 vanilkový pudink
- 450 ml mléka
- 3 lžíce medu (třtinový cukr,stévie,…)
- 3-4 jablka
Postup přípravy receptu
-
Pekáček (21×28 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vejcem, skořicí a máslem. Rukou zpracujeme všechny ingredience, aby vzniklo těsto konzistence drobenky. Půlku těsta vmačkáme na dno pekáčku.
-
Uvaříme pudink dle návodu a až bude mít hustou konzistenci, nalijeme ho na těsto. Na pudink na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná jablka. Povrch moučníku posypeme zbytkem těsta. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 30 minutek.
-
Hotový koláč poznáme tak, že by se měl lehce odlepovat od stěn pekáčku a povrch by měl mít zlatavou barvu.
Poznámka od kuchařky
Přesně tento koláč je jeden z mých oblíbených, který u nás nemůže na podzim chybět.
Kuchařka: Michaela.Koc