- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 125 g změklého másla
- 150 g cukru krupice
- 1 lžička skořice
- 3 vejce
- 1 lžíce medu
- 250 ml mléka
- 250 g špaldové mouky (nebo celozrnné špaldové mouky)
- špetka soli
- kypřící prášek
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 180°C.
-
Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.
-
Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko.
-
Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.
-
Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.
-
Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte.
-
Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.
Kuchařka: lucip