Špaldový banánovo-jablečný chlebíček (bez cukru, mléka a vajec)

81
- reklama -

Suroviny

2 větší zralé banány
2 střední jablka
200 ml sojového mléka (rýžového, mandlového, ovesného, …)
2 vrchovaté lžíce pudinkového prášku
50 ml oleje
1,5 hrnku špaldové mouky
pomerančová kůra
prášek do pečiva
olej a hladká mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme a rozmačkáme. Jablka okrájíme, odstraníme jádřince a nastrouháme na dětském struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smícháme banány, jablka, mléko, olej, pudinkový prášek a pomerančovou kůru. Úplně na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto pořádně vyšleháme.

  3. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Po 15 minutách ztlumíme na 150 stupňů.

  4. Pečeme cca hodinu a každých 15 minut kontrolujeme a otáčíme, aby se těsto rovnoměrně propeklo.

  5. Že je chlebíček upečený poznáme tak, že jde od krajů a nelepí se na párátko.

Poznámka od kuchařky

Nemám formu na chlebíček, proto jsem použila formu na srnčí hřbet.

Chlebíček není moc sladký, neobsahuje žádné sladidlo (kromě banánů a jablek), ale úplně to takto stačí. Kdo má rád sladčí, může si ho pocukrovat.

Je trochu hutnější, uvnitř vlhčí (to dělají banány a jablka) a poměrně sytý.