
Suroviny
30ks
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g ovesných vloček
- 500 ml rostlinného mléka
- 4 vejce
- 30 g třtinového cukru (very dark)
- 20 g droždí
- 1 lžička skořice
Postup přípravy receptu
-
V malé mističce rozmícháme droždí s cukrem do tekuté konzistence a necháme v teple pracovat.
-
Ve větší míse smícháme vločky s moukou a mlékem.
-
Jakmile nám kvásek vyběhl, přelijeme ho do velké mísy ke směsi, přidáme vejce a skořici. Důkladně promícháme metličkou, abychom měli těsto hladké, bez hrudek. Necháme stranou odpočinout cca 30-60min (podle času).
-
Nyní už jen stačí rozpálit lívanečník a na mírném plameni péct jednotlivé lívanečky.
-
Jakmile máme hotovo, můžeme se do nich pustit. Ochutit si můžete každý podlé své chuti. U nás máme nejraději obalené ve skořici nebo s jogurtem a jahodovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Už delší dobu jsem neměla žádný recept na sladké jídlo, tak jsem se rozhodla udělat Honzíkovi snídani skoro až do postele. Mlaskal, mlaskal a mlaskal, takže recept najdete níže a nezapomeňte: napapané bříško = spokojený chlap 😀