- reklama -
Suroviny
- 270 g špaldová celozrnná hladká mouka
- 90 g cukr krupice
- 20 g Vanilkový cukr
- 350 ml Čerstvé Bio plnotučné mléko
- 125 ml Olivový olej vhodný pro teplenou úpravu
- 3 Vejce
- 150 g Vlašské ořechy
- 65 g mák mletý
- 2 velké zralé banány
- 18 g Kypřící prášek bez fosfátů
- Tuk na vymazání formy
- Hrubá mouka na vysypání formy
- Glukopur (hroznový cukr na posypání hotové bábovky)
Postup přípravy receptu
-
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100 ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla.
-
Banány si nakrájíme na kolečka a rozmixujeme (pokud nemáte mixér, stačí banány rozmačkat vidličkou).
-
Všechny suroviny dáme do velké mísy a společně rozmícháme vařečkou nebo ručním šlehačem.
-
Zapneme si troubu a mezitím, než se nám rozehřeje, si tukem vymažeme a strouhankou vysypeme formu na bábovku.
-
Pečeme 30-40 minut při 180-200°C (plynová trouba stupeň 3-4).
-
Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a posypeme hroznovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Autor:jak postupu tak surovin Jana Škramlíková http://skramlikova.wordpress.com/
Kuchařka: eurka