- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g špaldových krup
- 1 cibule
- 40 g sušených hub
- 1 mrkev
- ½ paprikového lusku
- hrst nakrájeného bílého zelí
- 2 celá rajčata z plechovky
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst směsi petrželky, libečku a medvědího česneku
- 1 lžíce oleje
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- asi 80 g parmezánu
Postup přípravy receptu
-
Špaldu propláchneme a necháme 1 hodinu ve vodě. Namočíme i sušené houby.
-
Špaldu po hodině scedíme a společně s namočenými houbami vaříme v zeleninovém vývaru pod pokličkou doměkka asi 30-40 min.
-
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nudličky mrkve, po chvilce i nudličky zelí a nasekaný česnek. Restujeme asi 5 minut.
-
Přidáme rajčata, worcester a hrst bylinek a krátce podusíme.
-
Opečenou zeleninu promícháme se scezenou špaldou.
-
Na závěr nastrouháme parmezán. Opět promícháme a podáváme.
Kuchař: evosheek