Spaghetti pomodoro s česnekem, čerstvou bazalkou a parmazánem

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

špagety
250 g cherry rajčátek
česnek
čerstvá bazalka
špetka chilli
pepř
sůl
olivový olej
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si špagety, tak aby byly al dente.

  2. Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka, osolíme, přidáme špetku chilli a rajčátka chvíli dusíme, dokud lehce nezměknou a nepustí šťávu. Můžeme přidat trochu vody, omáčka by měla být spíše „mokrá“ ale rozhodně ne suchá. Vmícháme uvařené špagety, pepř a úplně nakonec čerstvou nasekanou bazalku. Na talíři nakonec těstoviny posypeme parmazánem.

Poznámka od kuchařky

Jídlo je naprosto jednoduché, nepřekombinované, ale chuťově opravdu vynikající a proto jej mám tolik ráda.