Špagety za pár minut

66
- reklama -

Suroviny

300 g špaget
400 ml i více studené vody (dala jsem vývar)
1 cibule
3 stroužky nasekaného česneku
5-6 sušených rajčat (nebo 15-20 sherry)
chilli paprička
4 lžíce oleje
2 lžíce passaty
strouhaný sýr (dala jsem Grana Padano)
bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme širokou pánev, na kterou vejdou špagety. Do středu pánve dáme špagety a na strany dáme nakrájená sušená rajčata, chilli, passatu, sůl a nakrájenou cibuli s česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme olej (dala jsem z rajčat), bazalku a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a přikryjeme poklicí, aby se voda moc neodpařovala. Kontrolujeme a když začnou špagety měknout, promícháváme.

  3. Vaříme do změknutí špaget. Před koncem vmícháme hrst strouhaného sýru a nasekanou čerstvou bazalku. Ihned podáváme zdobené bazalkou .

Poznámka od kuchařky

Receptem jsem se inspirovala na „Ketkes“. Protože to bylo na zkoušku, dělala jsem z poloviční dávky a trochu upravila. Vývaru jsem musela přidat trochu více, prostě jsem dolévala podle potřeby. Špagety jsou krásně krémové a proto doporučuji hned sníst. Později mají tendenci se lepit, ale trocha vývaru to spraví. Doporučuji kvalitní špagety, je to rychlé a dobré.