Suroviny
- 300 g špaget
- 400 ml i více studené vody (dala jsem vývar)
- 1 cibule
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 5-6 sušených rajčat (nebo 15-20 sherry)
- chilli paprička
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce passaty
- strouhaný sýr (dala jsem Grana Padano)
- bazalka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Připravíme širokou pánev, na kterou vejdou špagety. Do středu pánve dáme špagety a na strany dáme nakrájená sušená rajčata, chilli, passatu, sůl a nakrájenou cibuli s česnekem.
-
Přidáme olej (dala jsem z rajčat), bazalku a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a přikryjeme poklicí, aby se voda moc neodpařovala. Kontrolujeme a když začnou špagety měknout, promícháváme.
-
Vaříme do změknutí špaget. Před koncem vmícháme hrst strouhaného sýru a nasekanou čerstvou bazalku. Ihned podáváme zdobené bazalkou .
Poznámka od kuchařky
Receptem jsem se inspirovala na „Ketkes“. Protože to bylo na zkoušku, dělala jsem z poloviční dávky a trochu upravila. Vývaru jsem musela přidat trochu více, prostě jsem dolévala podle potřeby. Špagety jsou krásně krémové a proto doporučuji hned sníst. Později mají tendenci se lepit, ale trocha vývaru to spraví. Doporučuji kvalitní špagety, je to rychlé a dobré.