Suroviny
4 porce
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 plechovky krájených rajčat (kupuji s cibulí a česnekem)
- 250 g špaget
- 500 ml vývaru nebo vody
- 1 lžíce koření na špagety
- sůl a pepř dle chuti
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Ve větším rozpáleném hrnci orestujeme maso, cca 5-10 minut, a rozdrobíme ho na menší kousky.
-
Přidáme rajčata, vývar, koření a rozmícháme. Vložíme špagety a ujistíme se, že jsou všechny ,,pod vodou.“
Zakryjeme a vaříme na středním plameni asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny al dente, tzv. na skus. Vypneme plamen a necháme ještě 10 minut dojít. Servírujeme s bazalkou a případně sýrem.
Poznámka od kuchařky
Dnes pro vás mám rychlou, jednoduchou, ale výbornou dobrotu, která se vaří v jednom hrnci. Žádné další nádobí na mytí. Na omáčku používám krájená rajčata Italiamo z Lidlu. Narozdíl od jiných značek, které mají tendenci být kyselé, s těmi lidlovskými se mi omáčka vždy povede.
** Každá porce obsahuje 524 kcal, S 59g, B 35g, T 15g
* Můj instagram: https://www.instagram.com/miskakulickakucharinka/
* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulickakucharinka/