
- reklama -
Suroviny
minimálně pro 4 osoby
- 2 kostky masoxu
- 1 dcl oleje (já dávám sádlo)
- 3 vejce (já dávám 4)
- 0,5 kg mletého masa mix
- 3 větší stroužky česneku
- sůl
- pepř
- menší hlávka zelí
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme tuk a rozpálíme ho, v něm rozpustíme masox, přidáme vajíčka a prudce je rozpečeme, až jsou z nich kousíčky, přidáme mleté maso a také prudce rozpečeme, až se co nejvíce rozdrobí, potom zmírníme oheň a přidáme zelí, které nakrájíme na větší kostky.
-
Osolíme, lehce opepříme a dáme česnek podle chuti, vše promícháme a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Ke konci odklopíme, aby se vyvařila všechna voda.
-
Špagety nalámeme na 4-5 cm dlouhé kousky a uvaříme ve slané vodě na zkus. Smícháme špagety a maso se zelím a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Každý, kdo to u mě jedl, chtěl recept a všem moc chutnalo. Druhý den jsou ještě lepší, dají se jíst i studené, dobrou chuť.
Kuchař: evaprknova