
Suroviny
2 porce
- 1 balení žampionů (cca 10-12 kousků)
- 3-4 stroužky česneku
- bazalka
- cca 200-300 ml smetany na šlehání
- 1/2 – 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
- pepř
- parmezán
- špagety
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozpálíme olivový olej. Vsypeme nadrobno nasekaný česnek, rychle osmažíme, posypeme bazalkou a promícháme.
-
Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a necháme restovat, než jsou žampiony měkké. Občas promícháme.
-
Vlijeme smetanu na šlehání, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme pár minut probublat.
-
Dochutíme solí a pepřem.
-
Špagety uvaříme podle návodu, přidáme do omáčky a promícháme.
-
Na talíři posypeme najemno nastrouhaným parmezánem.
Poznámka od kuchařky
Česnek stačí restovat jen opravdu chviličku, dlouhým restováním by zhořkl. Žampiony pustí vodu, tak se nepřipálí.
Množství zakysané smetany je orientační, kdo chce mít omáčku hustější, přidá jí víc.
Parmezánu stačí dát jen trošičku, je poměrně slaný.
Rychlé, jednoduché a velmi dobré jídlo.









