
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balíček špaget (nejlépe celozrnných)
- 500 g cherry rajčátek
- 1 menší šalotka
- olivový olej
- vinný ocet
- sůl
- bazalka
- parmezán.
Postup přípravy receptu
-
Rajčátka rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu (mírně osolená je osvěžujícím nápojem), aby nám posléze nerozmáčela těstoviny. Šalotku nakrájíme nadrobno, promícháme s půlkami rajčátek, zakápneme malinko octem, poměrně dost olejem, osolíme a přidáme natrhanou bazalku. Necháme asi hodinu rozležet při pokojové teplotě.
-
Pak promícháme s čerstvě uvařenými špagetami a posypeme nastrouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: H. MIchopulu – Recepty z farmářského trhu 2
Ideální jídlo na horké dny 🙂
Kuchařka: zizala