
- reklama -
Suroviny
- 130 g čerstvého baby špenátu
- 15-20 lístků bazalky
- 2 stroužky česneku
- 100 g balkánského sýra
- 100 g Lučiny
- hrst slunečnicových semínek
- 100 ml mléka
- 4 lžíce olivového oleje
- balíček špaget
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, slijeme a necháme trochu oschnout (po mokrých by pesto sklouzlo a neobalilo by je).
-
Veškeré suroviny rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu a přelijeme do širokého hrnce. Krátce prohřejeme a vmícháme špagety. Na talíři můžeme posypat semínky a kouskem balkánského sýra.
Poznámka od kuchařky
Původně peruánský recept, kde jsou v originále použity piniové oříšky a čerstvý sýr (queso fresku), jsem upravila na cenově dostupnější podobu.
Kuchařka: isindy