Špagety se špenátovo – smetanovou omáčkou bez lepku, mléka a vajec

98
- reklama -

Suroviny

1 balení bezlepkových špaget
1 cibule
3 stroužky česneku
400 g mraženého listového špenátu
1 hrnek zeleninového vývaru (stačí z kostky)
1 balení sojové smetany
1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
olej
1/2 lžičky muškátového oříšku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a necháme krátce rozvonět.

  3. Vložíme listový špenát, podlijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a společně 5 minut povaříme.

  4. Přilijeme sojovou smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Podle chuti dosolíme.

  5. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a polijeme omáčkou a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.