Špagety se smetanovou omáčkou s Nivou a tuňákem

142
- reklama -

Suroviny

špagety
omáčka:
1 cibule (střední)
1-2 stroužky česneku
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
15 dkg Nivy
200 ml smetany ke šlehání
sůl
bazalka
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osoléné vodě s kapkou oleje podle návodu.

  2. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou buď na kostičky nebo na půlměsíčky.

  3. Pak přidáme tuňáka a trochu ho pomačkáme na menší kousky, chvíli smažíme a přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu.

  4. Necháme ji rozpustit a zamícháme.

  5. Přidáme česnek, chvíli smažíme, potom přilijeme smetanu, přidáme bazalku a pár minut provaříme.

  6. Pokud je nutné, přisolíme (Niva je ale dost slaná, tak většinou není třeba).

  7. Nakonec přidáme do omáčky nasekanou čerstvou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Špagety jsou moje asi nejoblíbenější jídlo, dají se připravit na stovky způsobů nebo recepty kombinovat. A navíc příprava nezabere moc času.