
- reklama -
Suroviny
- špagety
- omáčka:
- 1 cibule (střední)
- 1-2 stroužky česneku
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 15 dkg Nivy
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- bazalka
- čerstvá petrželka
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme v osoléné vodě s kapkou oleje podle návodu.
-
Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou buď na kostičky nebo na půlměsíčky.
-
Pak přidáme tuňáka a trochu ho pomačkáme na menší kousky, chvíli smažíme a přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu.
-
Necháme ji rozpustit a zamícháme.
-
Přidáme česnek, chvíli smažíme, potom přilijeme smetanu, přidáme bazalku a pár minut provaříme.
-
Pokud je nutné, přisolíme (Niva je ale dost slaná, tak většinou není třeba).
-
Nakonec přidáme do omáčky nasekanou čerstvou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Špagety jsou moje asi nejoblíbenější jídlo, dají se připravit na stovky způsobů nebo recepty kombinovat. A navíc příprava nezabere moc času.
Kuchařka: EvaRock