
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce špaget
- 2 konzervy tuňáka
- 2 větší rajské protlaky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej
- 3 lžíce sardelové pasty
- 100 g zelených oliv
- provensálské koření
- pepř
- sůl
- strouhaný sýr na posypání pokrmu
Postup přípravy receptu
-
Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté přistrouháme česnek, necháme rozvonět, zasypeme provensálskými bylinkami, promícháme, přidáme scezený obsah tuňákových konzerv, rajský protlak, smetanu ke šlehání a necháme na mírné teplotě asi 10 minut probublávat.
-
Na závěr přidáme olivy, nakrájené na poloviny a dochutíme sardelovou pastou, pepřem a případně solí.
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny a pokrm podáváme sypaný strouhaným sýrem nepříliš závazné chuti.
Kuchařka: Eliza