Špagety se smetanovo-tuňákovým přelivem

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce špaget
2 konzervy tuňáka
2 větší rajské protlaky
200 ml smetany ke šlehání
1 cibule
1-2 stroužky česneku
olivový olej
3 lžíce sardelové pasty
100 g zelených oliv
provensálské koření
pepř
sůl
strouhaný sýr na posypání pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté přistrouháme česnek, necháme rozvonět, zasypeme provensálskými bylinkami, promícháme, přidáme scezený obsah tuňákových konzerv, rajský protlak, smetanu ke šlehání a necháme na mírné teplotě asi 10 minut probublávat.


    Zobrazit celý recept

  2. Na závěr přidáme olivy, nakrájené na poloviny a dochutíme sardelovou pastou, pepřem a případně solí.
    Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny a pokrm podáváme sypaný strouhaným sýrem nepříliš závazné chuti.