
- reklama -
Suroviny
            3 porce
							
    
- 250 g BIO špagety ze špaldové mouky
- 1 lžíce křupavé cibulky
- 2 stroužky česneku
- 115 g zahuštěného rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 150 g uzeného vepřového boku
- 200 g sekaných rajčat
- 1 malá cibule
- olivový olej
- 1 dl červeného vína
- sůl
- chilli
- voda
- modifikovaný škrob – zahušťovadlo (domácí jíška, Ruf na omáčky, Fixamyl, Knorr Hotová jíška)
- parmezán (Grana Padano, Grand Moravia)
Postup přípravy receptu
- 
Restovanou, křupavou cibulku máme v zásobě v lednici nebo v mrazáku, nebo si ji připravíme předem. 
- 
Na olivovém oleji necháme ovonět nasekaný česnek, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme zatáhnout namletý uzený bok. 
- 
Přidáme rajčatový protlak, lžčku cukru, trochu vody a necháme probublat. 
- 
Zalijeme červeným vínem, přidáme chilli a posolíme. 
- 
Podle potřeby zahustíme škrobem 
- 
Přendáme do mísy k uvařeným špagetám, přidáme restovanou, křupavou cibulku, nastrouháme parmezán a promícháme a podáváme. 
            Kuchař: clupmi
        
