Suroviny
2 porce
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (po 120 g)
- 70 g strouhanky
- 1 vejce
- 120 g špaget
- 1 konzerva krájených rajčat (200 g)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vody ze špaget
- pepř
- sůl
- pažitka
- voda v případě potřeby nebo šťáva z tuňáka
Postup přípravy receptu
-
Scezené kousky tuňáka (šťávu si dáme stranou) smícháme se strouhankou, vejcem, pepřem, solí a nasekanou pažitkou. Přidáme ještě nasekaný česnek. Z hmoty vytvoříme kuličky tak asi velikosti ping-pongového míčku. Pokud se hmota drobí, přidejte šťávu z tuňáka nebo trochu vody. Výsledkem má být kompaktní hmota.
-
Lžíci oleje rozehřejeme a na pánvi opečeme tuňákové kuličky. Tak si 5 až 8 minut. Osmažené kuličky dáme stranou na papírovou kuchyňskou utěrku.
-
Špagety uvaříme podle návodu. Mezitím na pánev, kde jsme smažili kuličky, dáme nasekaná rajčata i se šťávou a mírně povaříme. Přidáme asi lžíci vody ze špaget, promícháme a ještě chvíli povaříme, aby se vytvořila omáčka. Kuličky vrátíme na pánev a prohřejeme v omáčce 5 minut.
-
Špagety scedíme a rozložíme na talíř, přes špagety dáme omáčku s tuňákovými kuličkami a posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/spagety-s-tunakovymi…