Suroviny
2 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku – jemně nasekané
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě – 160g konzerva obsahuje 112 g tuňáka
- 4 lžíce mraženého hrášku
- hrst pažitky
- 120 g špaget
- 60 g balkánského sýra
- 5 lžic čerstvé rajčatové salsy
Postup přípravy receptu
-
Připravíme rajčatovou salsu z 10 cherry rajčátek, nebo ze 2 větších rajčat.
-
Zahřejeme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a chvilku restujeme. Pak přidáme tuňáka a hrášek. Promícháme a vaříme tak asi 3 minuty.
-
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě. Při scezení necháme šálek vody ze špaget stranou. Špagety přidáme do pánve s tuňákem a hráškem, zalijeme trochou vody ze špaget, promícháme a chvilku prohřejeme. V závěru přidáme nasekanou pažitku.
-
Podáváme posypané čerstvou rajčatovou salsou a rozdrobeným balkánským sýrem.
Poznámka od kuchařky
Recept na salsu najdete tady na https://www.toprecepty.cz/recept/49650-cerstva-raj… nebo na http://www.mojetara.cz/recipe/cerstva-rajcatova-sa…. Recept krok za krokem na http://www.mojetara.cz/recipe/spagety-s-tunakem-hr…