Špagety s tuňákem, hráškem a čerstvou rajčatovou salsou

113
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku – jemně nasekané
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě – 160g konzerva obsahuje 112 g tuňáka
4 lžíce mraženého hrášku
hrst pažitky
120 g špaget
60 g balkánského sýra
5 lžic čerstvé rajčatové salsy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme rajčatovou salsu z 10 cherry rajčátek, nebo ze 2 větších rajčat.


    Zobrazit celý recept

  2. Zahřejeme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a chvilku restujeme. Pak přidáme tuňáka a hrášek. Promícháme a vaříme tak asi 3 minuty.

  3. Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě. Při scezení necháme šálek vody ze špaget stranou. Špagety přidáme do pánve s tuňákem a hráškem, zalijeme trochou vody ze špaget, promícháme a chvilku prohřejeme. V závěru přidáme nasekanou pažitku.

  4. Podáváme posypané čerstvou rajčatovou salsou a rozdrobeným balkánským sýrem.