
- reklama -
Suroviny
4 porce
- špagety
- 8 rajčat
- rajčatový protlak
- olej
- 2 stroužky česneku
- cibule
- olivy zelené
- olivy černé
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Špagety dáme vařit do vody s kapkou oleje.
-
Do kastrolku dáme olej rozehřát, vložíme na plátky nakrájený česnek a nakrájenou cibuli.
-
Až cibule zesklovatí, dáme do kastrolku nahrubo nakrájená rajčata a přidáme trochu vody.
-
Necháme povařit, osolíme, opepříme a přidáme protlak. Přidáme buď v celku nebo nakrájené olivy (olivy můžem vynechat).
-
Scedíme špagety, dáme na talíř a polijeme rajčatovou omáčkou (měla by být hustá). Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou.
Kuchař: Metlos