Suroviny
3 porce
- špagety
- 4 nožky párků s obsahem 65% masa
- 1 ks cibule střední
- 1 ks střední stroužek česneku
- 1 rajský protlak 15ml
- sůl
- strouhaný sýr eidam
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kousky, párky nastrouháme. Dáme vařit vodu na špagety.
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme párky a chvíli podusíme. Potom dáme rajský protlak, podusíme, osolíme podle chuti a dochutíme rozetřeným česnekem.
-
Na talíř dáme špagety uvařené podle návodu, na ně dáme směs z párků a posypeme strouhaným sýrem (já dávám eidam, máme ho nejraději). Kdo má rád kečup – může jím špagety dozdobit.
Poznámka od kuchařky
Místo párků můžeme použít točený salám, jen dodržet obsah masa. Z párků a točeného s nízkým obsahem masa se vytvoří nechutná kaše. Česnek si můžete dát podle chuti – já používám svůj vlastní ze zahrádky, takže má sílu. Čínského česneku jsem musela dát tři stroužky, aby to po něm vonělo.
Recept mám jen díky to mu, že jsem potřebovala rychle něco uvařit a musela jsem použít co dům dal a už u nás zdomácněl krásných 16 let.