Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara

73
- reklama -

Suroviny

350-400 g špaget
150 g libové slaniny
plná hrst nakrájeného medvědího česneku
plátek másla
3 žloutky
50 ml smetany 31%
3 lžíce parmazánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme špagety a uvaříme je podle návodu na skus. Mezitím rozpustíme máslo a nakrájenou slaninu opečeme do křupava

  2. Ke konci přidáme medvědí česnek, krátce vše společně orestujeme a pánev odstavíme. Žloutky prošleháme se smetanou, pepřem a polovinou sýru.

  3. Uvařené, horké špagety předěláme do pánve a přidáme smetanu se žloutky. Vše důkladně dvěma vidličkami promícháme.

  4. Přidáme trochu vody ze špaget a mícháme, aby se všechny špagety obalily. Těstoviny podáváme ihned posypané zbylým sýrem.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem tři poslední sušená rajčata v oleji, tak jsem je orestovala zároveň se slaninou. Bylo to moc dobré, ale nemusí tam být. Kdo chce, může přidat ještě česnek čerstvý.