
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g špaget
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g lišek
- 2 vyzrálá rajčata
- plechovka drcených rajčat (400 g)
- sůl, pepř, 4 bobkové listy
- olej
- kousek parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.
-
Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme česnek nakrájený na plátky a omyté okapané lišky.
Po chvilce přimícháme rajčata pokrájená na malé kostičky a bobkové listy. Vše necháme pomalu asi 15 minut dusit, až jsou lišky poloměkké. Je-li třeba, přilijeme malinko vody, aby se směs nepálila. -
Pak přidáme drcená rajčata z konzervy, osolíme, opepříme a necháme ještě asi 10 minut pomalu vařit, až jsou lišky hotové. Můžeme doladit chuť lžičkou cukru. Před servírováním ze směsi odstraníme bobkové listy.
Na talíř dáme porci špaget, přidáme lišky a navrch ozdobíme hoblinkami parmazánu.
Kuchařka: Angel 666