Suroviny
5 porcí
- špagety
- mleté maso
- 2 rajčata
- 1 čerstvá paprika
- 1 větší rajčatový protlak
- pórek
- 1/2 sáčku hříbkové omáčky (viz foto)
- 5 stroužků česneku
- oregano
- asi hrst medvědího česneku(kdo ho nemá vynechá)
- sůl
- kousek másla
- olivový olej
- nastrouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme al dente, dáme je do velké mísy s kouskem másla a promícháme tak, až se budou špagety rozpuštěným máslem oddělovat, přiklopíme a udržujeme v teple.
-
Na pánev s olejem dáme pórek nakrájený na půlky, k němu mleté maso a opečeme, dál přidáme papriku na proužky, rajčata na kousky a dusíme do křehka.
-
Po chvíli si asi ve 100-150 ml rozmícháme hříbkovou omáčku s rajčatovým protlakem, zalijeme tím maso se zeleninou, posypeme oreganem, osolíme, přidáme česnek, nakrájíme polovinu sýra, aby se rozpustil a převaříme.
-
Tuto omáčku vlijeme do špaget, hezky jemně promícháme, dáme porce na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem a medvědím česnekem.
Poznámka od kuchařky
Není to bůhví jaký recept, ale za vyzkoušení stojí zaručeně! Nám to moc chutnalo, tak se s vámi dělím o chutný recept, máte špagety zase jinak!