Špagety s hříbkovou omáčkou

75
- reklama -

Suroviny
5 porcí

špagety
mleté maso
2 rajčata
1 čerstvá paprika
1 větší rajčatový protlak
pórek
1/2 sáčku hříbkové omáčky (viz foto)
5 stroužků česneku
oregano
asi hrst medvědího česneku(kdo ho nemá vynechá)
sůl
kousek másla
olivový olej
nastrouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme al dente, dáme je do velké mísy s kouskem másla a promícháme tak, až se budou špagety rozpuštěným máslem oddělovat, přiklopíme a udržujeme v teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev s olejem dáme pórek nakrájený na půlky, k němu mleté maso a opečeme, dál přidáme papriku na proužky, rajčata na kousky a dusíme do křehka.

  3. Po chvíli si asi ve 100-150 ml rozmícháme hříbkovou omáčku s rajčatovým protlakem, zalijeme tím maso se zeleninou, posypeme oreganem, osolíme, přidáme česnek, nakrájíme polovinu sýra, aby se rozpustil a převaříme.

  4. Tuto omáčku vlijeme do špaget, hezky jemně promícháme, dáme porce na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem a medvědím česnekem.

Poznámka od kuchařky

Není to bůhví jaký recept, ale za vyzkoušení stojí zaručeně! Nám to moc chutnalo, tak se s vámi dělím o chutný recept, máte špagety zase jinak!