Špagety s grilovaným česnekem, cuketou a pestem z grilovaných paprik

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce špaget (ideálně celozrnných)
4 stroužky česneku
1 mladá cuketa
hrst mladé petrželky
olivový olej
Pesto:
2 červené papriky
2 stroužky česneku
4 cl olivového oleje
20 g strouhaného Parmezánu (nebo Pecorina)
20 g loupaných mandlí
hrst lístků bazalky (nebo mladé petrželky)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky vložte pod rozpálený gril a grilujte ze všech stran, dokud se na nich neudělají černé puchýřky. Pak vložte papriky na několik minut do igelitového sáčku a poté oloupejte a odstraňte jádra. Společně s ostatními ingrediencemi rozmixujete na pesto – kaši ve které je lehce cítit struktura jednotlivých surovin . Pesto dosolíte a dopepříte podle vlastní chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Špagety uvaříte al dente. Na pánvi rozehřejete olivový olej, na kterém za stálého míchání opečete česnek nakrájený na plátky ( opatrně, nesmí se vám připálit, aby nezhořkl ). K česneku přidáte stužky neloupané cukety, které si uděláte škrabkou na brambory nebo na sýr.

  3. Cuketu necháte jenom lehce prohřát. Do cuket přidáte špagety a lístky petrželky a lehce promícháme. Já je necedím a rozhodně neproplachuji. Kleštěmi, nebo naběračkou na špagety je tahám rovnou z hrnce. Trocha té vody ve které je rozpuštěný škrob vytvoří společně s olejem na těstovinách příjemný film ( jakoby omáčku ). Špagety ihned servírujeme společně s vrchovatou lžící ještě teplého pesta. Můžeme posypat strouhaným sýrem.

  4. Pokud vám pesto zbude, tak ho vychladlé přendejte do uzavíratelné nádoby a zakapejte olivovým olejem. Vydrží vám v lednici i několik dní. Skvěle chutná s grilovaným masem.