Špagety s gorgonzolovou omáčkou a špenátem

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení tenkých špaget
250 ml smetany ke šlehání
100 ml vývaru
200 g gorgonzoly
200 g listového špenátu (i mražený)
4 grilovací klobásky
olej
koření na zeleninu (česnek bylinky)

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu smícháme s vývarem, uvedeme k varu a ve směsi necháme rozpustit sýr (nastrouhaný nebo rozšťouchaný) a necháme redukovat na potřebnou hustotu.

  2. Ve vařící omáčce necháme zavadnout špenátové listy.

  3. Klobásky opečeme na oleji – nejlépe v grilovací pánvi, nakrájíme na silnější kolečka a vmícháme do omáčky.

  4. Ochutíme česnekem a bylinkami a podáváme se špagetami.

Poznámka od kuchařky

Je mi jasné, že podobné rychlovky připravuje řada kuchařů – i těch příležitostných. Ale když už jsem to uvařila…:-) Třeba někoho inspiruje.