
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balení tenkých špaget
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 ml vývaru
- 200 g gorgonzoly
- 200 g listového špenátu (i mražený)
- 4 grilovací klobásky
- olej
- koření na zeleninu (česnek bylinky)
Postup přípravy receptu
-
Smetanu smícháme s vývarem, uvedeme k varu a ve směsi necháme rozpustit sýr (nastrouhaný nebo rozšťouchaný) a necháme redukovat na potřebnou hustotu.
-
Ve vařící omáčce necháme zavadnout špenátové listy.
-
Klobásky opečeme na oleji – nejlépe v grilovací pánvi, nakrájíme na silnější kolečka a vmícháme do omáčky.
-
Ochutíme česnekem a bylinkami a podáváme se špagetami.
Poznámka od kuchařky
Je mi jasné, že podobné rychlovky připravuje řada kuchařů – i těch příležitostných. Ale když už jsem to uvařila…:-) Třeba někoho inspiruje.
Kuchařka: Eliza