
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 fenykly
- 2 cibule
- 2 kuřecí prsa
- cca 8 filetů ančoviček
- 2 stroužky česneku
- několik cherry rajčat ( jsou tam spíše pro barevnost nežli kvůli chuti )
- 8 listů čerstvé šalvěje
- zelená petrželka
- 100 ml bílého suchého vína
- olivový olej
- sůl
- Špagety jsem použila celozrnné pokud by někoho zarazila tmavší barva
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na měsíčky nebo kolečka, česnek na plátky, ančovičky na kousky.
-
Fenykl přeřízneme podélně napůl a vykrojíme košťál.
-
Poté nakrájíme také na tenké proužky.
-
Ná pánvi s olivovým olejem nejprve opečeme osolené maso, pak přidáme cibuli, orestujeme a pak přihodíme fenykl, česnek, ančovičky a šalvěj. Ještě chvilku restujeme, poté podlijeme vínem a necháme skoro odpařit.
-
Vmícháme přepůlená rajčata, prohřejeme, vsypeme posekanou petrželku a dochutíme podle potřeby solí.
-
Promícháme s vařenými těstovinami a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea