
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g špaget
- 200 g marinovaného lilku (viz poznámka)
- 100 g marinovaných sušených rajčat naložených v
- olivovém oleji
- čerstvém tymiánu
- rozmarýnu
- mořské soli
- bobkovém listu
- feferonce
- 2 lžíce směs na aglio olio + peperoncino (jemně nasekaný česnek s příměsí feferonek v olivovém oleji)
- 3 lžíce nasekané cibulové nati
- 100 g vyzrálého sýru pecorino
- případně možno doplnit:
- kapary (nebo olivy v bylinkovém oleji)
Postup přípravy receptu
-
K přípravě tohoto receptu potřebujeme předem marinované pečené lilky, sušená rajčata a aglio olio peperoncino směs.
-
Marinovanou zeleninu nakrájíme na proužky a sýr najemno nastrouháme.
-
Těstoviny uvaříme al dente, scedíme do mísy a promícháme s ostatními surovinami (včetně bylinkového oleje), vyjma sýra.
-
Pro lepší promísení surovin přidáme trochu slané vody z vaření těstovin. Pokrm případně dosolíme a na talíři sypeme jemně strouhaným pecorinem.
Poznámka od kuchařky
V případě, že se marinovaný lilek zdá kyselejší, doladíme jeho chuť špetkou cukru.
Marinovaný lilek http://www.toprecepty.cz/recept/24486-grilovany-a-…
Kuchařka: Eliza