
- reklama -
Suroviny
- 1 balení špaget
- 4-5 červených paprik
- mohou být kápie
- 2 lžíce oleje
- 500 ml smetany 30%
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 kuřecí řízek
Postup přípravy receptu
-
Asi 4-5 kusů červené papriky pokrájíme na drobné kostičky, přidáme na trochu oleje spolu s 1 pokrájenou cibulí a dusíme doměkka. Směs dobře osolíme a opepříme. Lepší je si toto připravit den dopředu, paprika se rozleží a je chutnější, záleží na vašem čase.
-
Když už budeme vařit omáčku, tak opět na pánvi prohřejeme tuto paprikovou směs a přidáme 500 ml smetany 30% a povaříme. Omáčka zhoustne a získá oranžovou barvu. Kdo má rád masíčko, může si na jiné pánvi opéct třeba jeden kuřecí řízek pokrájený na kostičky, osolený a opepřený. Omáčku spolu s masíčkem vmícháme do uvařených špaget.
Kuchařka: lenka