Špagety podle Lubora Kostelky

66
- reklama -

Suroviny
3 porce

300 g špaget
100 g slaniny (uzeného špeku)
3 stroužky česneku
100 ml kečupu
100 g tvrdého sýru (Gran Moravia)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi popustíme a orestujeme slaninu (uzený špek). Přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme ovonět a přidáme kečup. Prohřejeme.

  2. Mezitím obvyklým způsobem uvaříme špagety.

  3. Servírujeme na talíře, dolů špagety, na ně směs a nastrouhaný sýr.

Poznámka od kuchařky

Pozn.: kvalitní špek většinou pustí dost tuku, pokud ne, můžeme přidat trochu sádla nebo oleje, vhodný je i Iberijsky špek.

Sýr může být i uzený nebo ementál nebo jiný parmezanoveho typu. Uvádím jeden z možných způsobů servírováni, tak jak to mám rád já, postupně se prohrabovat až na dno.

http://www.miric.cz