- reklama -
Suroviny
- Špagety (já použila bio)
- 1 cibuli
- olivový olej
- 250 ml smetany ke šlehání
- rajčatový protlak
- sůl
- provensálské bylinky
- oregáno
- 3 stroužky česneku
- slanina nebo nakrájená klobása
- strouhaný eidam nebo parmazán (já použila eidam, a i přesto to bylo chutné)
- 2 vrchovaté lžičky pesta
- sušené chilli papričky nebo chilli v jakékoliv formě
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Uvařím si těstoviny.
-
Mezitím si připravím omáčku: cibulku opražím na oleji, přidám smetanu, poté celý (větší) rajčatový protlak, osolím.
-
Přidám bylinky a oregáno, propasírovaný česnek, slaninu, pesto, nastrouhaný sýr, chilli (dle chuti, ale stačí jen trošička) a nakonec vejce.
-
Chviličku povařím a poliju tím hotové špagety.
Kuchařka: Dadula