Špagety po „italsku“

83
- reklama -

Suroviny

Špagety (já použila bio)
1 cibuli
olivový olej
250 ml smetany ke šlehání
rajčatový protlak
sůl
provensálské bylinky
oregáno
3 stroužky česneku
slanina nebo nakrájená klobása
strouhaný eidam nebo parmazán (já použila eidam, a i přesto to bylo chutné)
2 vrchovaté lžičky pesta
sušené chilli papričky nebo chilli v jakékoliv formě
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Uvařím si těstoviny.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si připravím omáčku: cibulku opražím na oleji, přidám smetanu, poté celý (větší) rajčatový protlak, osolím.

  3. Přidám bylinky a oregáno, propasírovaný česnek, slaninu, pesto, nastrouhaný sýr, chilli (dle chuti, ale stačí jen trošička) a nakonec vejce.

  4. Chviličku povařím a poliju tím hotové špagety.